woensdag 4 november 2009

dag 3?

Inmiddels is de derde dag bijna voorbij en zijn we, volgens mij, aan het emigreren in fullspeed.

Gisteren hebben we een printer gekocht, onze bankpasjes opgehaald, weer onze katjes bezocht (40 km van Perth) bij centerlink( soort cwi) ons ingeschreven en misschien heb ik zelf recht op unemployment benefits....??? Verder een bezoekje aan het heerlijke strand gebracht en de costal tourist drive terug naar huis genomen. Wow wat een huizen en overal is nog land vrij om op te bouwen!

Vandaag hadden we een afspraak bij een employment agency (uitzendbureau), dat centrelink voor ons geregeld had. Ze heeft naar mijn CV gekeken en een lijst van andere (particuliere) uitzendbureaus meegegeven. Maar volgens haar zou het met mijn CV en mijn engels absoluut geen probleem zijn om werk te vinden. Er is genoeg als je maar wilt:) .

Voor de rest hebben we 2 huizen bezocht. Ze hebben special house viewings, waar je een applicatieformulier kan invullen als je interesse hebt in het huis. De huurder kiest vervolgens de meest geschikte huurder uit. Jammergenoeg hadden ze bij het tweede huis, wat ons het beste leek, geen sleutel bij, dus morgen worden we gebeld wanneer we kunnen komen kijken. Waarschijnlijk wordt het reageren op heel veel huizen en maar zien welke huurder ons uitkiest. In ieder geval zijn er genoeg te vinden.

Gisteren ben ik wel wat ziek geworden:(. Waarschijnlijk van de canola olie (raapzaadolie) die in de rijstenmelk zit. Jan heeft maar even opgezocht wat voor goedje het is en het lijkt niet echt geschikt voor eten, aangezien het ook gebruikt wordt als rattenvergif enzo. Maar goed ik zal nog wel een keer de rijstenmelk met de canola olie een keertje gaan drinken (gelukkig hebben ze ook rijstenmelk zonder), om het zeker te weten.

Het links rijden valt reuze mee, op het schakelen en richting aangeven na. Schakelen met links is erg vreemd en de richting aanwijzer zit aan je rechterkant en de ruitenwissers links. Erg grappig dat we beiden de ruitenwissers aanzetten als we van baan willen wisselen. En ik moet af en toe wat meer op de stoeprandjes letten.....Oeps.....

Morgen gaan we ons focussen op auto's en nog wat huizen bezoeken.

Ohja, ik wil iedereen bedanken voor de hulp, gezelligheid en gastvrijheid die we gehad hebben in Nederland! De macaronisalade was geslaagd en ik maak nog steeds handig gebruik van de kilo's eten dat ik meegenomen heb (schaam schaam).

En nu gaan we met een glaasje wijn relaxen en een van de films kijken die we op DVD hebben (zelfs dat is aanwezig in ons appartement).

2 opmerkingen:

 1. Sjeetje mineetje! Jullie laten er geen gras over groeien zeg!! Niks rustig a-climatiseren hoewel dat ritje langs het strand prima klinkt ;-)
  goed dat er wel jobs lijken te zijn. Merieke in de biologische winkel en Jan in de computer speciaal zaak ;-)
  misschien spreek ik jullie morgen voor mijn cursus.
  Doeg! Marno.

  Ps. Jan, ik krijg jullie Posts niet naar mijn mail adres gestuurd (ook al ben ik volger). Kan ik dat veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!