woensdag 18 november 2009

een baan....?

Wow. Ik heb gisteren per mail gesolliciteerd voor Support Worker voor oudere mensen en vanochtend ben ik net na 9 uur al gebeld of ik aanstaande vrijdag op gesprek wil komen. JA NATUURLIJK:)

Daarna maar gelijk Penny maar weer eens gebeld voor de sleutels van het huis en het daadwerkelijke contract. Geen probleem, ze begreep me helemaal, toen ik uitlegde dat we de afmetingen van ons huis nodig hebben en dat het anders wel heel krap ging worden (vrijdag om 9.00 uur heb ik mijn sollicitatiegesprek en om 10.00 uur moeten we uit ons appartement zijn). Dus vanmiddag om 17.30 konden we langs komen bij haar thuis office en dan het contract tekenen en de sleutels meekrijgen.

En ja, zo waren we tussen half 8 en 9 uur vanochtend aan het zuchten, dat we niet veel anders konden doen dan wachten en zo hadden we in een keer heel veel te doen.
Ik heb voor mijn toekomstige baan een police clearance (verklaring van goed gedrag) nodig. Alsof ik in die twee en een halve week hier al heel wat uitgespookt kan hebben......
Maar ja, daarvoor had ik dus wel mijn medicare card (ziektekostenverzekeringskaart) nodig en nog een aantal bewijzen (zoals een verklaring van de bank, waarop staat wie ik ben en waar ik woon enzo.) nodig om te bewijzen dat ik daadwerkelijk ben wie ik zeg te zijn. en nu hadden we dus onze verzekeringskaart niet geregeld, omdat we nog geen vast adres hadden.....Dus maar eerst even bij medicare langs, de bank (moesten we toch zijn voor de borg van ons nieuwe huis) en dan naar het postkantoor. En dat was het wel zo'n beetje voor de ochtend.

'S middags hebben we wat spulletje voor het huis gekocht; een duur messenblok en bestekset (als ik het telefoontje van vanochtend voor mogelijke baan niet had gekregen, had ik dit waarschijnlijk niet gekocht) Maar mijn verjaardag komt eraan dus.....:)

Verder hebben we eindelijk onze printer kunnen ophalen. JEEEEEJJJJ we kunnen printen/scannen/kopieren en waarschijnlijk nog heel wat meer, maar daarvoor moet je bij Jan zijn.

Vervolgens sleutels opgehaald van het huis en de maten opgemeten, vooral de ruimte voor de koelkast, want die willen we natuurlijk zo groot mogelijk. Nu maar kijken of degene die we op het oog hebben past. We zullen het zien morgen. WANT JA, MORGEN WORDT DE DAG DAT WE EINDELIJK ECHT NIEUWE SPULLEN KUNNEN KOPEN.

Maar goed, het is een lange succesvolle dag geweest en half negen, dus even nog wat relaxen voor de tv en dan naar bed.

Lots of love,
Merieke

2 opmerkingen:

 1. Wow he, wat een verhalen! Super leuk zeg en heerlijk dat jullie al zoveel geregeld hebben in deze korte tijd (nederlands zijn zit nu eenmaal in je bloed:-))Volgens mij gaan jullie daar wel helemaal jullie draai vinden! Merieke, sterkte met het uitzoeken van al het eten, een flinke opgave lijkt me. En succes bij je sollicitatie, dat zou wel helemaal geweldig zijn! Wij gaan nu even het nieuws kijken , met name over de najaarsstorm:-(, dit in tegenstelling tot het weer bij jullie! Geniet van alles wat op jullie pad komt, liefs Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Janneke!
  Het weer is hier momenteel ook raar hoor. We hebben de afgelopen week ongeveer 20 graden en best veel regen.
  Gelukkig word het komende week weer 30 :)

  Binnenkort hopelijk iets meer rust (althans voor mij want Merieke heeft dan misschien al een baan)

  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!