maandag 2 november 2009

Onze eerste dag

Joehoeee we zijn gearriveerd! En eigenlijk amper last van jetlag. Zoals Jan al schreef zijn we om 8 uur opgestaan, hebben ontbeten en zijn vervolgens aan de slag gegaan. Eerst hebben we ons taxfilenummer aangevraagd, vervolgens even snel naar de Woolworths (grote supermarkt) en daarna naar de katjes.....
Dat ging niet helemaal zoals we het verwacht hadden. Toen we aankwamen lagen ze beide helemaal bovenin, we konden ze niet eens zien liggen. De kooien op zich zijn super: ze hebben van die speciale looprekjes zodat ze meerdere plekken hebben waar ze kunnen liggen. Maar we hebben dus een ladder erbij moeten halen om ze te kunnen vertroetelen. Met Henkie gaat het goed (helemaal niet krijsend in tegenstelling tot andere katten), alleen Tommie is nog best wel van streek. Normaal geeft ie Henk op z'n kop, maar nu kroop hij er helemaal tegenaan. Gelukkig ging het beter toen we weg gingen.

Vervolgens geluncht en naar de shopping mall voor ons bankpasje, medicare, prepaidtelefoon en wederom supermarkt. En ik heb zowaar brood gevonden! Wel effe afwachten of het te eten is, maar ja ik kan het desnoods roosteren. Voor de rest van het eten is het ook allemaal gelukt. Hun etiketten zijn veeeel makkelijker te lezen (allergie-ingredienten zijn dikgedrukt en ze zijn verplicht op alle producten te vermelden) :).
medicarepasje hebben we nu nog niet, omdat we geen vast adres hebben, dus dat komt zodra we een huurhuis hebben, is ook niet zo erg we zijn gewoon vanaf het moment dat we gearriveerd zijn verzekerd. Bankpasje moeten we voor naar een ander filiaal, dus morgenochtend tripje naar Perth centrum.

Voor de rest zoeken ze in heel veel winkels personeel, dus dat is ook hoopvol. Al met al een heel geslaagde dag! Op 1 spannend moment na, toen vanochtend onze huurauto niet startte. Erg vaag deed ie het even later wel hmmmmmm.....Voor de rest van de dag hebben we er overigens geen problemen mee gehad.

Ik vergeet helemaal te zeggen hoe ontzettend mooi het hier is (blijkbaar zitten we in 1 van de duurste wijken van Perth aan de Swan river), het weer is lekker 25 graden en toch nog fris met de koele wind. En het wat betreft de drukte: dat is goed te doen, het voelt rustiger aan dan Eindhoven. Ja, ik denk dat we ons hier wel gaan vermaken.

Nu lekker relaxen met Ozzie tv en dan naar bed.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

JAAA plaats een reactie!