vrijdag 26 februari 2010

Onze eerste power-outage

En jawel woensdagavond was het zover: onze eerste blackout/stroomstoring. We hadden net de airconditioning aangezet en plotseling werd het pikkedonker. Hmmmm...zouden wij de veroorzakers geweest zijn?
Maar goed dat we 1 zaklamp gekocht hadden, waarvan de batterijen er nog ingestopt moesten worden. JAJAA ERG HANDIG ALS JE GEEN FLIKKER ZIET....
Maar goed het was veel te warm om binnen te blijven en zonder tv of computer is het maar saai, dus hebben we maar besloten om op ontdekkingstocht te gaan en te zien hoeveel mensen er zonder stroom zaten. Niet dat het een echt moeilijk was om daar achter te komen: gewoon de heuvel oplopen en naar beneden kijken, daar waar je licht ziet hebben ze stroom.

Wat betreft werk, wil het maar niet opschieten. Voor 1 baan ben ik afgwezen, waarschijnlijk omdat ik niet de juiste papieren had (zelfs voor het kunnen aannemen van een telefoon heb je een certificaat nodig). En ik heb broodnodig een andere baan nodig! De lol is er wel behoorlijk vanaf en het komt er voornamelijk op neer dat ik veel in files sta, en uiteindelijk voor mijn gevoel 40 uur in de week werk en maar voor 20 uitbetaald krijg.
Deze week zit mijn proefperiode van 3 maanden erop en had ik dus al een gesprek moeten hebben, voor verlenging van contract. Waarom weet ik niet, maar ook dat verloopt moeilijk/moeilijk. Vragen ze aan mij wanneer ik tijd heb, terwijk zij degene zijn die mijn rooster maken. Ze hoeven alleen maar op hun computer mijn naam in te typen. URGHHHH....FRUSTRATIES....Ik heb een vermoeden dat in dit geval mijn Nederlandse manier van denken en doen niet meehelpt.

Momenteel vind ik het leven in Australie niet makkelijk en een zekere mate van ongeduldigheid overvalt me soms. Gewoon rond kunnen komen van wat ik verdien, zou alleen al een stuk schelen. En natuurlijk heeft het eten van ons zelfgemaakte brood waar achteraf soja in zat ook niet meegeholpen. Ik heb voor ongeveer 2 weken dat vergif (zoals ik het maar voor het gemak noem) binnengekregen. Totdat ik de ingredienten nog een keer controleerde (inmiddels heb ik een neurotisch trekje ontwikkelt dat ik bijna altijd de ingredienten op de verpakking lees, voordat ik het ga eten) en ik aan Jan vroeg: wat is SCYA FLOUR? Hmmm....zou de C misschien een O kunnen zijn? Het zou wederom mijn klachten kunnen verklaren. En het was zo lekker!
Anyway, ik voel me zonder een stuk fitter en ben weer in staat hard te lopen en ik heb zelf afgelopen woensdag staan Zumba'en. Geen idee of je het kent van de reclame's maar het is flink swingen en een goede workout. Ik heb me even heerlijk uit kunnen leven op Latino muziek.

Ik hoorde dat de regering met Balkenende aan het hoofd weer gevallen is en dat maakt me dan toch weer een beetje blij dat ik hier in Australie zit.Hahaaa volgens mij heeft die man echt geen conflicthanteringstechnieken, of leiderschap-skills.

Deze zondag organiseren wij de Bbq voor de mensen van het appartement en Niels die zo geweldig is geweest om Jan voor te stellen aan een hoop mensen die hij kent. Het heeft jammergenoeg geen baan opgeleverd, maar misschien wel een mogelijke vriend. We zullen zien wat ze van onze manier van barbequen vinden. Maandag is het hier Labourday, en hebben ze vrij, dus ze hebben al aangegeven dat het een lange avond kan worden. OOHooohhhh en ik moet de volgende dag werken en ik heb mijn eerste alcholblaastest al gehad hier.

Ik hoop dat het bij jullie inmiddels een beetje lente begint te worden en dat we binnenkort toch echt iets beter nieuws hebben.

Dikke knuffel

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig hebben jullie elkaar, da's een fijn gegeven. En als het niet zo goed gaat kan het alleen maar beter worden, toch?!
  Straks vind je gewoon in eens die droombaan. Komt helemaal goed.

  Hier wordt het gelukkig al wat warmer. De winterse sneeuwbuien zijn inmiddels wel verdwenen (hoop ik tenminste, je weet het nooit hier in Nederland). De eerste crocussen zijn inmiddels al gesignaleerd, dus dat oogt gunstig :p

  Verders gaat alles goed. Mijn buikje begint zijn -je al aardig te verliezen en de spullen voor de kinderkamer zijn besteld. Het mooiste is nog dat we ze niet hoeven te betalen. Ik ben zo slim geweest om even een minuut gratis winkelen bij de prenatal te winnen. Kwam heel erg mooi uit en was nog lachen om te doen ook. We hebben de baby-uitzet volgens mij wel zo'n beetje bij elkaar nu. Ook de badkamer is inmiddels uitgezocht. Nu nog even de details doornemen en dan kan hij in de bestelling.

  Ja, het wordt nog wat hier in het Geldropse ;)

  Groetjes Peter, Ilse en ukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad best slim van je Ilse! Wat heb je allemaal mee naar huis mogen slepen?

  Het gaat blijkbaar allemaal lekker vloeiend in het nieuwe huisje.

  En Ukje word de definitieve naam? :)

  hier komt alles uiteindelijk wel goed, alleen duurt dat even.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, je kunt beter vragen, wat heb je niet ,mee naar huis hoeven slepen. Gelukkig hebben we de grote dingen (kinderwagen, maxi-cosi, autostoel, Tripp Trapp stoel, wipstoel, badje, ledikant, wieg) niet mee hoeven te slepen en konden we ons beperken tot de babyfoon, veel lakentjes, aankleedkussen, luieremmer, heeeeel veeel zwitsal, lodger draagzak, flesjes). Nouja veel dus. Haha. Dus vandaar baby-uitzet compleet. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat we nog heel veel leuke kleertjes en een paar flinke luiertaarten kado krijgen, haha. Maar de basis is dus gelegd. En dat is echt een hele geruststelling voor een zwangere vrouw die het huisje helemaal klaar wil hebben, voordat ze te dik wordt om te lopen (haha).

  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze heeft ja gezegd en ik natuurlijk ook. Dus vanaf nu is het Miriam panis. Groetjes miriam en Rob panis.

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!