maandag 8 februari 2010

hier dan!

Hallo mensjes,

Volgens Merie is het tijd dat ik weer iets ging schrijven (iets met geen eten meer anders....)

Gelukkig voel ik me wat beter dan Merie, ik schiet niet zo snel wortel dus ik ben ook niet snel ontworteld. (scheelt ook dat ik nog niet werk dus niet heel veel onder de australiers kom. Daarbij heb ik thuis hagelslag :))

We zijn inderdaad naar Rottnest geweest afgelopen woensdag. Wat echt ontzettend mooi was en ook eindelijk weer eens de kans om te fietsen.
Een fotorapportage:
mooi
mooi
ENG!
Over deze glipperige gluiperd zijn we bijna 2! keer heengereden (nouja, merieke dan). Wij waren een paadje ingeslagen om WEER eens even de zee te gaan bekijken en dat beest lag midden op het pad. Toen we even later terugfietsten lag ie er weer (ons op te wachten). Schijnbaar waren ALLE slangen op rottnest giftig dus deze vast ook...

----- op dit moment ben ik even gaan zoeken naar welke slang het nou echt was en kwam dit tegen------
There are two species of snakes present on the Island, the Southern Blind Snake and the Dugite. The Southern Blind Snake is a non-venomous burrowing snake, and the Dugite is a slender, dark brown, venomous snake. Dugites are frequently seen during the summer months, often lying on the road obtaining warmth from the sun and bitumen. Dugites are timid and non-aggressive, but they should always be treated with respect and caution as they are venomous.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het kreng is dus een Dugite, giftig, met een passie voor zandpaadjes...
(en niet alle slangen op het eiland zijn giftig)

Vervolgens tijdens onze heerlijke fietstocht zag merie plots iets!
HEEJ JAN!!! KIJK DAAR!!!!!!!! EEN BEESTJE!!!
(snel paktje jan de foto camera)


Als je goed kijkt kan je in de schaduw van de boom een soort van kleine rat achtige kangoeroe zien!

We moesten heel voorzichtig zijn want dit soort dieren zijn natuurlijk ontzettend schuw en willen vast niks van ons weten met onze fotocamera.
Met gevaar voor eigen lichaam wilde ik natuurlijk toch dichterbij proberen te komen om een foto te maken (je weet maar nooit wanneer deze kleine skippy plots op je afspringt en zijn klauwen diep in je ogen steekt en met zijn vlijmscherpe tanden je neus afbijt)
Nadat ik niet dichterbij durfde te komen (en merieke uit pure angst 500 meter achter me stond) heb ik een foto gemaakt (die natuurlijk mislukt is vanwege mijn hevige trillen) en zijn we verder gegaan.

Later stonden we op een berg even te genieten van het uitzicht en hadden we NOG een aanvaring met het gevaarlijke beest!

Kijk die bloeddorstige ogen van het wezen!

Dit hummeltje kwam vrolijk op ons af "skippen" toen we op de berg stonden. Hij bleek MINDER gevaarlijk dan gedacht, maar hebben hem toch maar wat water gegeven om verwondingen te voorkomen. (hij liet zich trouwens ook een beetje aaien... beetje vreemd voor een bloeddorstig wezen dachten we)

We gingen verder (nadat meerdere mensen fotos van ons wezen hadden gemaakt) en zagen ze plots OVERAL. Blijkbaar heten ze quokka en je mag ze niet voeren want dan gaan ze dood (maar goed dat ie niet onze neus afgebeten heeft dan!).

Anyway,
Nog een mooie foto die we gewoon voor zichzelf kunnen laten spreken.

Dat was ongeveer ons rottnest avontuur. Een aanraden voor mensen die ooit naar Perth gaan komen.

Ik ga maar weer eens wat nuttigs doen. (zoals een baan zoeken en afwassen)

GROETEN

3 opmerkingen:

 1. AAAAAHHH, een quokka, ik was vast ook erg hard weggerend... NOT. :) Maar een quokka is dus de Australische variant van een (bloeddorstig) konijn?
  Leuke verhalen, keep it up

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wikipedia is uw vriend:
  De quokka (Setonix brachyurus) is een wallabie, een klein soort kangoeroe, uit het zuidwesten van Australiƫ. Het is de enige soort uit het geslacht Setonix.

  Rottnesteiland is overigens vernoemd naar de quokka. In 1656 ontdekte de Nederlandse kapitein Samuel Volkertzoon het eiland en hij noemde het "Ratnest-eiland" naar de ratachtige dieren, de quokka's, die er algemeen voorkwamen. In de loop der jaren is "Ratnest-eiland" verbasterd naar het Engelse "Rottnest Island".

  NEDERLANDSE GLORIE DUS! (pwahaha)

  (briljante bioloog ben je trouwens ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Jan,

  Die ratachtige kangoeroe: was dat niet een konijn die gewoon de schaduw opzocht....whahahaahaa..
  Misschien kun je aan de slag gaan als bioloog..
  of als fotograaf..:)
  Groetjes van een FEI collega...(ik bedoel ex-)

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!