zaterdag 12 juni 2010

emigratie geslaagd

Ja, ik denk dat Jan het wel mooi verwoord heeft in zijn stuk:)
We beginnen ons hier aardig thuis te voelen en het 'emigratiegebeuren' achter ons te laten. Een soort van easy-going-ness begint over ons heen te komen. Ik denk dat we het redelijk goed voor elkaar hebben met ons nieuwe huis, onze katjes, het weer en de stad waar we in wonen. Nu alleen nog maar die baan voor ons.....

Over thuis voelen gesproken: ik had vorige week mijn eerste aanrijding. Niets ernstigs, gewoon stom op iemand achterop gereden, omdat ik dacht dat ze de weg op ging rijden, maar plotseling bedacht ze zich en remde hard. Vrouwen! Zij had gelukkig niets en mijn auto is nu een beetje ingedeukt aan de voorkant. Niet dat het de eerste keer was dat ik iets geraakt heb (alleen tot nu toe waren het alleen maar muren en stoepjes). Zucht ja, ik weet het ik ben ook een vrouw.  Ach, het moest een keer gebeuren met hoeveel ik op de weg zit. Ik ben er absoluut van overtuigd dat ik al meer km's hier in Perth gereden heb dan mijn hele leven in Nederland. Sowieso is het anders rijden hier: regelmatig moet ik emmers, tapijten en andere rotzooi ontwijken. De manier hoe ze hier spullen vervoeren is uhhhmmmmm.....nou ja, laat ik het zo zeggen: ze vinden het blijkbaar niet zo heel erg als ze iets verliezen.

Voor de rest verloopt alles wel soepel.Ik heb weinig last van mijn allergieen en we (vooral Jan) beginnen het broodbakken onder de knie te krijgen. (Ik schaam me wel een beetje dat Jan voornamelijk mijn brood bakt, maar ja, ik haal hem op van zijn werk...) Mijn werk is redelijk ok, nu ik minder lange dagen maak, hoewel het zwaar blijft voor mijn knieen en rug. Maar ik heb over 2 weken EEN WEEKJE VRIJ! En daar kijk ik erg naar uit. Ik heb niets speciaals gepland, alleen maar genieten, sporten en uitzoeken wat ik nodig heb om mijn master psychologie te halen. HEERLIJK.

De Nederlandse verkiezingen zijn geweest en van wat ik heb meegekregen is dat Balkenende (ik weet niet eens meer of ik het wel goed schrijf) eindelijk afgetreden is en dat Geert Wilders toch wel heel veel stemmen heeft gekregen. Ik mag hem niet. Maar ja, ik woon ook niet meer in Nederland:)
We denken trouwens dat we hier geen nog geen recht hebben om te stemmen. Ik heb ergens gelezen dat je dan Australian citizen moet zijn en tsja dat kunnen we pas over 4 jaar aanvragen. Toch stom, want we betalen wel belasting. En ik wil geen Tony Abbott aan de macht (iemand die gewoon zegt dat hij liegt).

Anyway, ik hoop dat alles goed gaat daar.

Big HUG
  Merie

6 opmerkingen:

 1. Hej Jan en Merieke!

  Fijn te horen dat jullie al beter gewend zijn en jullie draai een beetje hebben gevonden. Het gaat bij jullie nu langzaam richting winter, toch?!
  Hier lijkt het soms al goed op de zomer. Jawel de eerste gezwollen olifantenvoeten heb ik al gehad (viel best mee hoor, mijn enkels waren nog gewoon Ilse-formaat). Vandaag is het weer wat frisser, maar echt erg vind ik dat niet. Ik heb nog genoeg dagen om van de zon te genieten (mijn verlof is gestart, joehoe een half jaar niet naar kantoor).
  We hebben gisteren alle spullen binnengekregen, dus zijn al druk aan het klungelen geweest om het ledikant in elkaar te zetten (leuk dat ze al die spijlen los leveren).
  Ik ben me nu bezig aan het houden met het inrichten van de kasten enzo. Erg leuk. Heel veel machientjes was natuurlijk, want alle kleertjes etc moeten vooraf een keer in de was.
  Dus dat het nu even wat frisser is, vind ik met mijn dikke toessie helemaal niet erg.
  Nog ongeveer een maand en dan zijn we ineens met zijn drietjes. Natuurlijk sturen we jullie dan wat foto's door ;)

  Groetjes Ilse en Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej Ilse,

  Bij ons is het harstikke winter! brrr koud met 20 graden en zon. (binnenkort gaat het waarschijnlijk een stuk meer regenen en dan vergaat het lachen ons wellicht)

  6 maanden vrij... klinkt goed... dat het samen met de zomer valt was niet gepland ofzo?

  Doe maar fijn hobbyen daar en alles klaar zetten voor the arrival. weet je al wat het gaat worden? mannetje/vrouwtje/...? ;P

  groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot op heden blijft het een onzijdig ukje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij jullie regen en fris. Bij ons 30+ graden en al heel er lang droog. Zelfs aan zee bijna ondraaglijk. EN....WIJ WORDEN WERELDKAMPIOEN...WIJ WORDEN WERELDKAMPIOEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bij jullie regen en fris. Bij ons 30+ graden en al heel er lang droog. Zelfs aan zee bijna ondraaglijk. EN....WIJ WORDEN WERELDKAMPIOEN...WIJ WORDEN WERELDKAMPIOEN!

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!