zondag 30 mei 2010

dit zijn geen updates meer

Omdat mijn broer zo graag iets te lezen heeft :)

Het gaat hier z'n gangetje! Sja na 6 maanden en na net een verhuizing achter de rug is alles redelijk stabiel.
Ik en Merie hebben gister nog geBBQd (ja het weer is hier nog steeds redelijk) en we hebben getoast op "de puntjes op de i". Het is moeilijk voor te stellen (voor mij althans) dat we zo ver weg zijn van Nederland, we voelen ons allebei op ons gemak en het gaat allemaal redelijk voorspoedig. Nog steeds zijn we op zoek naar die 2 banen die het compleet gaat maken, maar ik denk dat we er allebei van overtuigd zijn dat dat wel gaat komen.
Ik heb waarschijnlijk een sollicitatie gesprek bij Philips binnenkort en ben nog steeds aan het wachten op de uitslag van een ander gesprek. Een andere sollicitatie gaat morgen (denk ik) de deur uit dus wie weet....

Zonder te weten wat de toekomst nog verbergd heb ik nu het gevoel dat we de emigratie redelijk (alweer redelijk...) hebben afgerond. We voelen ons nu al meer thuis dan we verwacht hadden, wat waarschijnlijk komt door de hoeveelheid geemigreerde buitenlanders  waardoor je je geen buitenstaander voelt. (helemaal niet omdat ons Engels vele male beter is dan het engels van sommige andere hier)
(Helaas hebben we hier ook "rednecks" met "fit in or fuck off" (is nog wel ok) of  "fuck off we're full" als sticker op de auto, waardoor je plots toch weer beseft dat je buitenlander bent...)

Samenvattend: er is momenteel weinig nieuws. en dat is in ons geval geen slechte zaak! We zijn tot rust aan het komen in ons nieuwe land en we wachten geduldig af op wat komen gaat. Er staan ons nog genoeg nieuwe dingen te wachten (Australische belastingen, op vakantie gaan in ons nieuwe thuisland, huis kopen, werk vinden, enz) maar nu even niet....heerlijk.....

Een jaar geleden waren we in Nederland met net de bevestiging dat ons visum goedgekeurd was.... Ik ben benieuwd waar we over een jaar zijn.

seeya later.

2 opmerkingen:

 1. klinkt goed.
  Lekker leesvoer voor de zondagmiddag met de tekkende regen op de achtergrond.
  Tja, die buitenlanders...;)
  BBQ-en heb ik ook weer zin in. Vorig weekend lekker op de camping gestaan voor een vrijgezellen. Daar hadden we ook lekker geBBQd. Wist je dat indirect vuur echt super lekkere stukjes vlees produceert?

  Het is wel relaxed dat jullie je zo thuis voelen. Die ozzies met de stickers “fuck off we’re full” moet je maar eens hier op bezoek laten komen. Mogen ze lekker logeren in transvaal of de schilderswijk. Of anders zeggen dat die verrekte koekebakker oorspronkelijk uit de Engelse gevangenis komt :).
  Hoe zit het met de Pick-up? Als je een beetje wil 'fit-in'nen, dan moet je of een pick-up of een toyota landcruiser hebben. Speel je al foottie? (de assertievere vorm van rugby)

  Groet,
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuwe vorm van msn dit :)

  Uhhmm ik weet niet of ik tegen mensen in een pick-up met sticker iets wil zeggen. Dadelijk rijden ze over onze kleine honda heen :)
  De beste auto om te kopen als je in wil fitten zal toch wel een (holden) ute zijn. (Type maar eens in google "holden ute".)

  Footie volg ik al een HEEL KLEIN beetje, mijn team (de westcoast eagles!!! GO GO GO) gaat blijkbaar niet zo heel goed (volgens de collegas) maar een hele wedstrijd heb ik nog niet gezien.... dat mag niet van merieke.... :)

  wat bedoel je met indirect vuur? nieuwe technieken BBQen is altijd goed om te weten om indruk te maken op potentiele vrienden.

  hier mag het ook wel weer eens gaan regenen, anders hebben we komende zomer geen water meer.

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!