zaterdag 9 januari 2010

update?

Tsja, Marno wil een update......Hmmmmm......Waarom zou dat zijn? Heeft dat het misschien te maken met dat hij zelf een grote verandering in zijn leven gaat doormaken.......?
Sorry Marno en Janneke ik ben maar wat aan het grappen. Jan en ik hadden al zo'n vermoeden dat jullie wel een kinderwens hebben. Dus bij deze Marno en Janneke gefeliciteerd. En ik hoop dat jullie kind een gezond en vooral ook gelukkig leven tegemoet gaat. In ieder geval zijn we blij voor jullie als dit iets is wat jullie echt willen. Voor ons is het iets wat moeilijk voor te stellen is aangezien Jan en ik onze eigen redenen  hebben om absoluut geen (eigen) kinderen te willen (en NEE, dat gaat niet veranderen).

Maar goed dat even terzijde. Voor mij is deze week niet helemaal soepel verlopen. Door een hoop miscommunicatie/laksheid en niet kunnen plannen, werd ik deze week min of meer gedwongen om wederom een belachelijke week te werken (niet alleen wat betreft aantal uren, maar ook de reistijden en geen pauzes). Ze konden het niet meer veranderen, want het rooster was nu eenmaal al gemaakt.
En dinsdagavond heb ik voor de eerste keer een 'HEAT EXHAUSTION' meegemaakt.  Een van mijn clienten had me al op mijn hart gedrukt dat ik 's avonds een koude douche moest nemen. Nu weet ik waarom. Mijn lichaam was door de warmte en waarschijnlijk ook te weinig drinken niet meer in staat zichzelf af te koelen. Pas de volgende ochtend kwamen we er achter dat het eigenlijk heel simpel te verhelpen is door koud water of in mijn geval: JAN ME MET IJSKLONTJES LATEN BEGOOIEN. Nooit geweten dat dat zo fijn zou kunnen zijn en Jan heeft zich volgens mij ook wel vermaakt:). EN DAT TERWIJL JULLIE ZITTEN TE BEVRIEZEN DAAR IN NEDERLAND!  In ieder geval was het een hele ervaring op zich en weten we nu beter wat we er tegen moeten doen. Ik heb me trouwens ziek gemeld, wat helemaal geen probleem (vind ik toch wat tegenstrijdig....). En nu heb ik lekker gewoon weekend en volgende week wel een normaal rooster. Dus alles is weer goed:)

Voor de rest is Jan nog steeds bezig met soliciteren. Sinds deze week zijn er veel meer nieuwe advertenties te vinden en heb ik ook banen gezien die meer in mijn straatje liggen en ga ik ook weer brieven schrijven:).
Daarnaast heb ik me opgegeven om opnieuw de Engelse test te doen: om me te kunnen registreren heb ik op alle testen (lezen, schrijven, spreken en luisteren) minimaal een score van 7 op academisch niveau nodig. Het is nu bijna 2 jaar geleden dat we die testen in Nederland hebben gedaan en toen had ik voor alles behalve spreken (6,5) hoger dan een 7 op academisch niveau. Niet dat die scores nu uitmaken aangezien de testuitslagen niet meer geldig zijn na 2 jaar. Behalve dan voor mijn eigen gevoel; ik zou nu minimaal hetzelfde moeten kunnen halen en mijn spreken is zeker verbeterd. Niet dat ik me er niet voor hoef voor te bereiden, helaas is mijn grammatica echt heel slecht. Voor wie het nog niet door had: talen zijn nooit mijn sterkste kant geweest.

DUS IN HET KORT (voor wie niet echt mijn ellenlange saaie verhalen wil lezen. Jajaaa ik weet het, Jan's verhalen zijn altijd humoristischer)) Wij houden onszelf wel bezig en vermaken ons in de tussentijd met eventjes naar het strand of een park gaan of (en dat is meer in Jan's geval) met xboxen.

De groeten uit het warme Perth

PS. De bosbranden zijn wel degelijk een gevaar hier, maar tot nu toe zijn ze redelijk ver van ons vandaan (40 km). Wat dat betreft wonen wij in een zodanig bevolkt gedeelte dat het risico veel lager is.

1 opmerking:

  1. Die ijsblokjes had je van ons kunnen krijgen. Ja, het is hier koud. Cv was kapot en dus werd het maar twaalf graden thuis. Inmiddels gelukkig weer opgelost. Succes met de koude douche en ijsklontjes gevechten. Dan genieten wij van de warmte. Groet blauwbekkende Miriam en Rob

    BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!