zaterdag 23 januari 2010

Zaterdag 23 januari

Tsja, aangezien Jan niets meer schrijft, zal ik maar weer eens wat posten.

Ik heb vandaag de Engese testen opnieuw gedaan en hopelijk heb ik op alle 4 de testen (luisteren, lezen, schrijven en spreken) een 7 of hoger gehaald. Binnen 14 dagen heb ik het antwoord. Ik ben er niet helemaal zeker van of ik het wel gehaald heb.  Vooral een essay schrijven in het engels schrijven over wat de gevolgen zijn van dat de rijke mensen alsmaar rijker worden en de arme mensen armer en wat voor maatregelen genomen dienen te worden, vond ik erg moeilijk. Ook het spreken ging niet zo soepel als dat ik gehoopt had. Ik moest onder andere 2 minuten ouwehoeren over iets wat ik zelf gemaakt had. Het enige wat in me opkwam was een bureau......Ohja, dat is makkelijk om over te praten...uhummm....

Voor de rest: MIJN DIPLOMA SCHOOLCOUNSELLING IS EINDELIJK BINNEN. JOEHOOOEEEE!!!(wel hadden ze raar genoeg plostseling bij de engelse variant me een andere geboortedatum gegeven, maar met dank aan Jan's moeder is het redelijk snel toch goedgekomen).

DUS ik kan me nu gaan proberen te registeren met de West- Australische vereniging van psychologen.:)

Ik ben ook gevraagd of dat ik 'scheduler' wil worden (degene die de roosters maken van de support workers). Het is de volgende stap om te maken voor als ik cariere wil maken binnen het bedrijf waarvoor ik nu werk. Het zou inhouden dat ik dan stom kantoor werk ging doen en amper meer contact met clienten zou hebben, wat ik juist zo leuk vind om te doen. Maar ik zou wel meer gaan verdienen en de mensen binnen het bedrijf zouden meer contact met me hebben, zodat mijn kansen om hoger op te komen alleen maar vergroot worden. hmmm.....ja....keuze...keuze....moeilijk hoor. Ik zou dan iets moeten gaan doen wat ik helemaal niet leuk vind om vervolgens misschien terecht te komen bij iets wat wel beter bij me past. Het feit dat we op dit moment niet rond kunnen komen met wat ik verdien speelt ook wel mee, anders zou ik er waarschijnlijk niet eens over denken. Mijn hart ligt gewoon bij mensen een beter gevoel over zichzelf geven. En dat is wat ik nu doe en dat voelt goed.

Hoe dan ook, ik ben ondertussen ook aan het solliciteren op banen die meer gericht zijn op counselling (allleen maar praten) en waarbij ik niet ook andere dingen als schoonmaken, medicijnen toedienen, en mensen wassen, hoef te doen. So I may have another job soon.

Met Jan wil het niet zo lukken. Hij heeft amper tot geen reactie gekregen op zijn sollicitaties en er zijn maar weinig banen waar hij op kan solliciteren. Volgende week gaat hij geloof ik nog een keer naar het eerste bedrijf (waar hij toen totaal overbodig dat pak voor aan heeft getrokken) bellen en hopelijk horen of het project doorgaat.

Zo tussendoor gaan we voor een uurtje ofzo naar het strand en we hebben afgelopen weekend eindelijk eens de tweede slaapkamer op orde gemaakt. PFFFFF...wat ben ik blij dat de verhuisdozen nu weg zijn!
Als Jan (big smile) het huis schoon heeft gemaakt zal ik wel eens foto's van het huis maken, tenminste als iemand daar interesse in heeft?

Lots of love
  Merie

P.S.: Rob en Miriam weten jullie inmiddels de datum dat jullie gaan trouwen?

7 opmerkingen:

 1. Als je kantoorwerk niet leuk vind, dan moet je Daar niet aan beginnen.

  we hadden 25 februari gepland. Alles stond vast. Toen bleek dat alleen miriam niet kon. Aangezien alleen trouwen nogal suf is, hebben we toen maar besloten het te veplaatsen.
  We gaan 04-03-2010 trouwen. Dus nog ietsmeer dan een maandje.
  We hopen dat je de test met vlag en wimpel gehaald hebt.

  Liefs ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Jan en Merie,

  Nod druk bezig met het vinden van die leuke baan. Hoop dat jullie snel succes hebben. Zelf ga ik ook op zoek naar iets nieuws. Ik heb al een tijdje niet meer zoveel zin in dat gestress op mijn werk, maar nu met de langere reistijd en een kleintje op komst (ja, dat lezen jullie goed) heb ik de knoop doorgehakt. Nu nog actie zetten. haha.

  groetjes Ilse En Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh nee, niet jullie ook al! (knipoog)
  Nee, hoor ik ben blij voor jullie (tenminste als dit is wat jullie willen).
  Maarrrre....Ilse veranderen van baan terwijl je zwanger bent, is dat handig? Ga je wel zwangerschapsverlof enzo. krijgen? Of speelt de agressie waar je af en toe mee te maken krijgt, ook mee?

  Knuffel Merie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhh , dat is nieuw voor mij.

  Jan en opruimen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmm misschien toch maar eens die annonieme reacties onmogelijk maken.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Jan en Merie,

  Ik ben nu aan het kijken, maar ga sowieso pas wisselen als ik mijn zwangerschapsverlof er al op heb zitten ;). Moet het niet ingewikkelder maken dan het al is. Jeetje wat een uitzoekwerk, wat wel en niet allemaal kan en zo. Denk ook dat er op dit moment genoeg veranderen gaande zijn, haha. Maar het gaat goed allemaal en het was zeker iets wat we wilden/willen. Al besef ik nu wel dat er heel veel gaat veranderen. Erg leuk, maar ook wel spannend.

  Groetjes Ilse en Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. he he, eindelijk weer een verhaaltje! :-) Is Jan het schrijven een beetje beu, hij was toch al nooit zo een een ouwehoer he ;-) Vervelend dat het solliciteren niet meteen makkelijk gaat. Is altijd een rottige periode, maar uiteindelijk komt het altijd goed. Misschien toch dat eigen bedrijfje 'Jan de PC doktor':-) gelukkig maakt de vrouw carriere. Dat heppie dan toch weer goed voor elkaar ;-)
  Doeg doeg!
  Marno

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!