vrijdag 25 maart 2011

een dag uit ons leven....

Gisteren (donderdag 24 maart) begon voor Jan om 3 uur in de nacht om een online seminar van anderhalf uur bij te wonen voor zijn cursus.
Om 8 uur 's ochtends moesten we de geliefde honda jazz afdroppen, zodat de verzekering er naar kon kijken.
Helaas, zijn mijn klachten weer erger geworden sinds ik ben gaan werken. En dus besloten we naar het ziekenhuis te gaan. Om 9.00 uur zaten we bij de Spoed eisende hulp, zoals mijn huisarts had gezegd te doen. Beetje raar, want mijn klachten waren (volgens ons) niet echt een noodgeval. Blijkbaar kan mijn huisarts geen MRI scan aanvragen en moet dat een doctor van het ziekenhuis doen.
Dusss......na onderzocht/inteviewd door 3-4 verschillende verpleegsters, kwam eindelijk de doctor aan mijn bed zo'n 3 uur later rond 12.00 uur. Zij vond mijn klachten erg vergelijkbaar met "post concussion syndrome" en waarschijnlijk is er niets ergs aan de hand, maar voor de zekerheid toch een MRI-scan doen. Oh, ja en mijn netvlies is erg mooi:)
Gelukig kon ik ingeboekt worden voor 14.30 en moest er een half uur van te voren aanwezig zijn. Om policy redenen mag dit niet gedaan worden in het ziekenhuis, dus we moesten ergens anders heen. Gelukkig was dit nog dichter bij huis.
We waren net thuis en ja hoor, de auto kon opgehaald worden.Dus dan maar even tussendoor (rond 13.00 uur) de auto ophalen. waarschijnlijk een total-loss, maar we worden daaar over opgebeld door de verzekering. Okay, ongelooflijk maar waar, we waren net weer thuis, of de verzekering belt om te zeggen dat het een total-loss is en de dagwaarde is geschat op $6500,- Jan op zijn best verteld dat dit te laag is en wat blijkt hij was uitgegaan van een 1.3 liter in de plaats van onze 1.5 liter. Jan dus snel even wat bewijzen bij elkaar gezocht en doorgemaild. Dat betekend dat we heel wat meer van de verzekering zouden terug moeten krijgen. Goed nieuws en geweldig van Jan! (zeker als je bedenkt wat hij die dag al achter de rug had)

Okay nu maar op weg voor de MRI scan (14.00 uur).  Terwijl we aan het wachten waren word Jan gebeld door de verzekering en ze willen ons $9100 uitkeren. Aangezien we de auto hebben gekocht voor $8500 denk ik niet dat dit een slechte deal is:) Helemaal omdat ik er meer dan 40.000 km mee heb gereden en ... wat krasjes....en ..... een spiegel die Jan een paar dagen van te voren nog even vastgelijmd heeft....
MRI scan: ik kan je vertellen dat voor iemand die claustrofobisch is aangegd, het even slikken was, vooral omdat een apparaat over mijn hoofd vastgeklikt werd aan het bed en vervolgens in een tunnel geleid word. Maar na een proefpoging (knipoog) was ik er klaar voor. Ze zeggen dat de testen veel geluid maken en ik kan je verzekeren dat dat waar is. Ik had een hoofdtelefoon gekregen met muziek en dat hielp voor tussendoor, maar tijdens de daadwerkelijke testen, kon ik daar jammer genoeg niets meer van horen.En dat terwijl ze "bad to the bone" draaiden (ben ik de enige die dan aan Al bundy/ Maried with children denkt?)

Rond 15.00 uur waren we klaar en moesten we terug naar de Spoed Eisende hulp, naar de doktor. Die dus dacht dat er al een report van de scans was opgemaakt. Niet dus, zij even vlug (uhumm in verhouding met de rest van de dag, misschien) er naar kijken. Op eerste gezicht niets te zien, maar we worden gebeld later op de dag over de resultaten, door als de specialisten het hebben bekeken. Ik heb een dokters brief gekregen dat ik tot en met 1 april niet fit genoeg ben om te werken. En ze adviseerde dat als ik weer ging werken dit niet voledig te doen.


17.00 uur naar huis!

17.30 gebeld en MRI scan is in orde. Geen duidelijke schade en het gewoon tijd geven te herstellen. Nu relaxen en bijkomen.

2 opmerkingen:

 1. Pfff, en ik vind het hebben van een kind vermoeiend. Maar zo te lezen heb ik echt vet veel meer slaap dan jij Jan ;)
  Gelukkig valt het allemaal mee, maar rustig aan Merieke. Je lijf is niet gebouwd op het incasseren van klappen, dus een beetje rust kan geen kwaad.

  Hiero alles oke. De kleine groeit en doet wat ze moet doen, behalve dan niet verkouden zijn, gezien ze dat schijnbaar bvanaf dag 1 opvang is en zal blijven tot ergens in april als het echt mooi weer wordt (en blijft). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej ilse (mocht je dit lezen) ik heb peter nog en keer een mail gestuurd... nooit meer antwoord op gehad. Sla hem eens.

  Gelukkig gaat bij jullie alles goed! hier komt dat hopelijk nog :)
  btw mailen is makkelijker voor niet 1 richting communicatie :)

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!