vrijdag 6 augustus 2010

het gaat voort

Ondertussen zijn we al meer dan 9(!!) maanden in Australie en het is weer tijd voor een updatetje.

Bij deze maar even mijn oudste broer en Janneke feliciteren met de geboorte van Sam. Tegelijkertijd kan ik ook gelijk Miriam en Rob feliciteren met het zwanger zijn. Het was voordeliger geweest als die baby wat later zou komen, dan had Rob misschien de kinderwagen van Marno over kunnen kopen voor 1000,- ofzo ;)
(ben trouwens benieuwd of het minder of meer dan 9 maanden na de bruiloft gaat komen). In any case blijft de Panis dynasty nog eventjes in stand.

Hier in Australie gaat alles ook gewoon door.
Zo hebben we:


Dolfijnen!!!
Een doodgewone doordeweekse dag in de winter. Met een graadje of 22 dachten we even naar het strand te rijden en even te chillen.

WINTER

En toen plots!

 ZAG IK HET! (al keek ik wel de andere kant uit.... want merieke is geen dolfijn.... alhoewel ze wel DOL FIJN is hahahaha (dohhh)

Maar toen zag ik dus 3 dolfijnen (eigenlijk zag ik er eerst 1 en toen nog 2 maar goed). 20 minuten rijden vanaf ons huis hebben we dus gewoon dolfijnen! dat is bijna hetzelfde als dolfijnen als huisdier hebben, wat stoer.


Mijn eerste auto ongeluk ooit
Achterop geknald door een gast in een 4wd met roo (van kangeroo) bar voorop. Die roo bar is een metalen frame dingus wat voorop de auto zit waar je kangeroos mee verrot kan rijden (hij doet blijkbaar ook goed dienst om mijn auto total loss te maken). Helaas werd ik dermate hard geraakt dat ik tegen de gast die voor me reed aan knalde, wat dus nog wat gezeur gaat veroorzaken wellicht.
In totaal hebben we 2 weken 2 autos gehad en nu dus weer 1...
Voor (wat stond het mooi in de garage)

Na

Ik vond het er zelf niet HEEL erg uitzien maar aangezien de voorkant ook beschadigd is (een stuk minder erg gelukkig) en dat mijn linker achterwiel niet goed meer door de bocht gaat en de linker achterdeur niet meer fatsoenlijk aansluit betekent total loss waarschijnlijk dus. bleuhhh.

Weekendje weg
Aan het eind van de eerste week vrij van Merieke besloten we dat 18 graden toch echt te koud was en snel naar het noorden te rijden.

Een kleine foto rapportage:
The pinnacles. Omhoog staande rotsen! Voor sommige een wonder van de natuur voor andere..... omhoog staande rotsen....

Maar wel veel omhoog staande rotsen

Maar onderweg
Australie...

Een land van...

extremen

en....

Wallibis en kangeroos (die kleine rode vlek is zo'n inheems beest)

Al met al hebben we ons nieuwe thuis land IETS beter leren kennen. We are impressed.

Zoo
Kon je op de vorige foto het beestje niet goed zien?

In de dierentuin kan je ze aaien. 

Voor de rest
Sja... we hebben nog steeds geen fatsoenlijke baan helaas. We zitten er allebei over te denken om een cursus te gaan doen om onze kansen te verbeteren (al heb ik geen idee wat ik zou kunnen doen). Merieke is haar werk beu en ik werk nu in de avond (wat in verband met de auto wel zo handig is) waardoor ik overdag tijd heb om iets nuttigs te doen.... zoals bloggen....

4 opmerkingen:

 1. he Broertje! DAT ziet er goed uit zeg! en dan bedoel ik niet die in elkaar gedrukte auto ;-) (zorg dat je dat ding verzekert! Als die voorligger gehandicapt wordt oid ben je echt zuur). Mooi hoor, die vakantie kan gepland worden zou ik zeggen, alleen even kijken hoe dat gaat straks met Sam en ... erbij. Zal een aardige onderneming worden denk ik :-)
  Wij zijn net voor het eerst met de kinderwagen naar buiten geweest en dat was ook een hele gebeurtenis. Sam heeft er verder weinig van gemerkt. Die sliep binnen al en heeft geen kik meer gegeven. Jaaa, je zou het een ideaal kind kunnen noemen, maar dat is natuurlijk niet echt aardig. Nee hij doet het super. Vanochtend samen in bad geweest nog en hij heeft Janneke en mij heerlijk laten slapen vannacht weer. Binnenkort weer een keer skypen? Ik heb deze week en de volgende vakantie dus alle tijd.
  Dg! Je broer, Marno.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. qua verzekering heb je gelijk en ongelijk. Natuurlijk had ik verzekerd moeten zijn.... maar ik was het ook. Bij je kenteken registratie zit automatisch 3rd party personal injury, voor lichamelijk letsel ben je dus gewoon verzekerd. Daarom had ik ook niet heel veel haast gemaakt met de normale verzekering.

  Als je nou een goedkopere kinderwagen had gehad was Sam wel wakker geworden van alle hobbels maarja dat ding van jullie heeft betere veering dan een citroen dus sja.... :)

  Komende week hebben we het nogal druk dus misschien volgende week skypen, we zien wel.

  groeten,
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Merieke en Jan,

  Balen van de mooie auto. Shit happens. gelukkig zijn er dan weer die mooie dingen in het leven die het goed maken.
  Het krijgen van een pracht van een dochter bijvoorbeeld :)

  Daar ga je gewoon van glunderen. Na de eerste opluchting dat het kind er eindelijk uit is dan, haha.

  Lynn is 31 juli geboren en ze maakt het goed (lees: ze slaapt, eet, poept en groeit als kool). En moeders maakt het ook goed: Lees: probeert te slapen, geeft eten, verschoond en is gelukkig al aardig afgevallen ;).
  Ook vaders maakt het goed. Die is helaas alweer aan het werk. Tja, er moet geld in het laadje komen heh en voor vaders geldt maar twee dagen verlof. Gelukkig had hij ook nog twee weken vakantie ;)

  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!