maandag 16 november 2009

Ons nieuwe huis.

Joehoeeeee we hebben onderdak voor de komende 6 maanden! We zijn er erg blij mee. De locatie is goed (10-15 min. van centrum), huis is netjes en de keuken is erg fijn. Gelukkig geen hotplates, maar gewoon op gas. Hoewel gewoon? Hier is dat blijkbaar niet zo gewoon. En jaja, dat is een barbie in de tuin:). De kamers lijken alleen ruimer dan ze zijn hoor. Maar voor (hopelijk maar)een half jaartje is het goed te doen voor ons en de katjes. We betalen er 350 dollar per week voor en dat is wel zo'n beetje de prijs hier als je geen beschimmeld huis wilt of niet heel ver weg van het centrum wil wonen.


Nu is het alleen wachten op de sleutel. Blijkbaar is het huis net overgekocht en de nieuwe eigenaar wil nog wat dingetjes doen aan het huis.We moeten het contract nog tekenen en donderdag krijgen we als het goed is de sleutel. MOOI, want vrijdag moeten we om 10.00 uur hier uit het appartement zijn.


Voor onze spullen van de boot gaat het weer lekker vaag, maar na wat rond gebeld te hebben, wisten ze in Sydney ons het een en ander te vertellen. Volgende week ergens zullen we onze spullen kunnen ophalen.


Na het gewinkel van zaterdag beginnen we de winkels hier een beetje door te krijgen. We hebben inmiddels de leenbakker, expert, xenos en praxis van Australie gevonden. Tsja, en de ikea is een verhaal apart, want dan wanen we ons even in Nederland; op iets andere producten na is het pad wat je volgt zo goed als het zelfde.
De internet-, tv- en telefoon-aansluiting werkt hier wel anders: ze lopen hier toch wel wat een paar jaartjes achter. We hadden het dan ook wel erg luxe met onze glasvezel in Nederland.


Zondag hebben we lekker gerelaxed. Om 11 uur naar Kings park en daar gelunched en de rondgelopen in de botanische tuinen. Daarna naar huis gegaan om lekker te genieten van het zwembad (het wordt komende dagen koud, zo'n 20 graden, dus we moesten het er natuurlijk wel extra van nemen). Pffff.....het was wel te merken dat we nu al een tijdje niet gesport hebben. Een dezer dagen toch echt maar weer eens gaan hardlopen.


Vandaag gaan we verder met kijken, niet kopen en misschien naar de katjes. Daar gaat het trouwens goed mee. Henk loopt elke keer een paar stapjes voor op Tommie; helaas heeft ie zijn stem weer teruggevonden en miauwt/krijst weer. Wel lief hoor dat ie dat deed toen we weggingen. En Tommie durft naar beneden te komen en begint zich weer wat dominant t.o.v. Henk te gedragen.


Hoe gaat het bij jullie in Nederland? Zie dat het jullie een erg zachte novembermaand hebben. Druk bezig met kerstmisshoppen? Hier ontkom je ook echt niet aan kerstmis hoor (wel aan sinterklaas).


Liefs Merieke

3 opmerkingen:

  1. Even Holland update op jullie nog vrolijker te maken ;-) Het weer hier is echt herstachtig en maar wel zacht te noemen, denk aan een graad of 12. Verder hebben jullie de intocht van Sinterklaas gemist. Hij is dit weekend in Schiedam aangekomen en weggespoeld door de regen ;-) Advies voor de goedheilig man, lees voortaan het weerbericht en trek ipv een rode tabberd een regenjas met bontkraag aan, hahaha. Sinterklaas zal trouwens nooit worden verdreven door wat slecht weer, de mexicaanse griep of de kerstman! Hollandse glorie vergaat niet, net zoals onkruid. Jensen is terug op tv, zie www.snafu.nl Hij heeft terror Jaap aan het huilen gebracht (winnaar gouden kooi 1 miljoen op DSB bank gezet, dus grotendeels foetsie en 50 kilo aangekomen). De dagen worden hier korter en donker, dus geniet van de Aussie zomer!

    Greetz,

    Huub & Yuki

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaaa, ik kan me het helemaal voorstellen! Zoals je het beschrijft vind ik het bijna jammer dat ik de intocht gemist heb:).
    Deze week is het weer hier eigenlijk best koud: als er geen zon is en met de wind voelt het snel fris aan. Maar ja, misschien ben ik ook hier nog steeds een echte koukleum....
    Hoewel aan de andere kant bij Adelaide hebben ze al 10 dagen last van een hittegolf (45 graden) en er staan al borden langs de kant van de weg hoe hoog het brandgevaar is. Gelukkig valt dat hier (nog) reuze mee en af en toe komt het er echt met bakken naar beneden, om 2 minuten later weer volop zon te hebben.

    Ik hoop dat voor de rest alles goed gaat daar en lots of love,

    Merieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vond dat huis in Eindhoven toch mooier. Gezellige buren enzo. Altijd wat te doen in de voortuin ;-)
    nee ziet er schitterend uit hoor! Jammer dat het maar voor een half jaartje is?

    Wij zijn net terug van gran canaria. Was hherlijk, volgens mij wel een beetje als bij jullie, qua weer dan. Super hoor!

    En gefeliciteerd met je sollicitatie hoor merieke! Worden al meteen drukke tijden zo te horen, pas maar op anders blijven jullie er dadelijk nog wonen! ... :-)

    dg!
    Marno

    BeantwoordenVerwijderen

JAAA plaats een reactie!